Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CONFERINȚĂ DE PRESĂ. OVIDIU BURCĂ: ”e o provocare să mă lupt cu hagi din punct de vedere tactic!”

21.09.2023

Ovidiu Burcă a fost prezent în fața jurnaliștilor în cadrul conferinței de presă de la Săftica. Rezumatul declarațiilor antrenorului nostru:

Ovidiu Burcă: ”Întâlnim cred că cel mai bun antrenor din ultimii ani în România, o echipă aflată într-o mini-criză de puncte, un start un pic anevoios pentru ei, dar au mers pe două fronturi, Europa și campionat. Noi, pe de altă parte, suntem mai bine. Cred că am pierdut nemeritat cu Craiova, calitatea jocului prestat cred că ne-a arătat un plus totuși. Nu putem pierde la infinit. Deocamdată Farul este campioana en-titre. Cred că este doar un moment slab. Există o presiune mai mare pentru ei în acest meci.

E foarte important să știi câmpul de bătălie. Gazonul a fost însămânțat, dar totuși să sperăm că va fi în condiții decente mâine. A fost un context la meciul acela (n.r. cu Petrolul). Suntem mai acizi în anumite contexte, mai direcți. Nu am nimic cu domnul Popa, ne-am văzut, este un om elegant, mare dinamovist. Îi mulțumim că ne-a primit de data asta.

E o karma pe care trebuie să o ardem pentru a găsi înțelegere pe alte stadioane. Nu pot să spun că am fost îngrijorat că pierdem 0-3 la masa verde, era o soluție de avarie inclusiv Constanța. Nu cădea bine unui club precum Dinamo să mergem să jucăm pe terenul advers.

Știu că există un departament care se ocupă de administrarea Arenei Naționale, e nevoie de bani acolo, nu sunt în măsură să spun eu ce e normal sau nu să se desfășoare acolo.

Farul joacă un fotbal total. Trebuie să fim atenți în tranziții și atunci când avem mingea.

În fotbal sunt de acord că trebuie mai multă agresivitate. A fi agresiv înseamnă să ai un timp cât mai scurt în care treci dintr-o stare în alta, să ataci spațiile cu minge și fără minge, apoi bineînțeles duelurile fizice.

Nu mă gândesc la retrogradare, campionatul este strâns. Va fi disputat. Mai este drum lung, ne uităm în sus, mai puțin în jos.

Toată lumea fotbalului s-a inspirat de la ce a realizat Hagi, a propus un model de fotbal și o cultură organizațională. A reprezentat pentru noi un moment important, este apogeul fotbalului românesc Gheorghe Hagi, e o provocare să mă lupt cu el din punct de vedere tactic.

Avem o mică problemă fizică cu Ilic, nu foarte gravă. Avem toți jucătorii apți, în rest. E o premieră.

Farul a fost dezavantajată clar în meciul trecut. Reacția lor este normală, un penalty nemeritat. Hagi are o voce grea în fotbalul românesc, apoi sunt sub presiune cei care îl arbitrează meciul următor. Dar nu cred că trebuie să dăm ceva în compensare. Să sperăm că va fi un arbitraj fără greșeli.

Nu pot să trec cu vederea. A apărut că Amzar nu știe să vorbească engleză. Tendențios, cumva. Amzar înțelege foarte bine limba engleză!

Lasă un comentariu