Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avancronică. Dinamo – Poli Iași (Etapa 14). Să ne revanșăm față de sezonul trecut!

DINAMO BUCUREȘTI: Golubovic – Costin, Lucas, Homawoo, Amzăr – Bena, Iglesias, Ilic – Ghezali, Gregorio, Politic.

Rezerve – Began, Roșu I, Larrucea, Abdallah. Bordușanu, Bani, Patriche, Grigore, Roșu N.

Politehnica Iași: Lung – Martac, Samayoa, Garobbio, Ispas – Bordeianu, Stefanovici – Harrison, Roman, Ion – Bus

Rezerve – Ailenei, Itu, Tincu, Jatoba, Gheorghita, Ciobanu, Ilie, Belu Iordache

Dinamo o va întâlni astăzi pe Poli Iași într-o partidă care contează pentru etapa cu numărul 14 din Superligă. Adversara din această seară nu este o necunoscută pentru formația noastră. Dinamo a jucat împotriva lui Poli Iași de 3 ori în sezonul trecut de liga a doua, însă a pierdut aceste partide.


De aceea, Dinamo are astăzi nevoie de victorie, ținând cont de faptul că are 7 meciuri consecutive fără victorie, dintre care 5 înfrângeri și 2 rezultate de egalitate în campionat. Ne situăm pe locul 15, cu 9 puncte după 13 etape, în timp ce adversara din această seară, Poli Iași, este pe poziția 11, cu 15 puncte.


Echipa noastră vine după o înfrângere drastică, scor 0-4, pe terenul celor de la Hermannstadt, în timp ce oaspeții au obținut o remiză cu U Craiova 1948, scor 1-1, pe teren propriu.
Dinamo o cunoaște foarte bine pe Poli Iași. Trupa lui Leo Grozavu a promovat fără probleme în Superligă la finalul sezonului trecut, terminând pe primul loc. De altfel, Dinamo a întâlnit-o de 3 ori pe Poli anul trecut.
Prima dată s-a întâmplat pe 26 noiembrie 2022, atunci când ieșenii s-au impus cu 1-0, după o execuție magistrală din partea lui Cătălin Hlistei. Ulterior, cele două formații s-au mai întâlnit de 2 ori în play-off, iar ambele s-au încheiat cu victoria trupei lui Grozavu.


Prima dată, pe Arcul de Triumf, Iași a câștigat cu 3-1, după ce Lamine Ghezali deschisese scorul, iar ultimul duel reprezintă unul de tristă amintire pentru echipa noastră, deși s-a dovedit faptul că tot răul a fost spre bine.
Dinamo avea nevoie de victorie la Iași în ultima etapă, iar Oțelul să nu o învingă pe Unirea Dej, pentru a promova direct. Ieșenii erau deja promovați în acel moment, însă ne-au învins fără drept de apel, scor 4-1, iar Dinamo a mers la baraj în urma acelui meci.


Partida are loc pe Arena Națională, începând cu ora 20:30, iar Dinamo trebuie să facă uitat eșecul de la Sibiu, acolo unde nu a avut cea mai fericită evoluție. Antrenorul oaspeților, Leo Grozavu, este suspendat pentru acest meci, în aceeași situație fiind și Luis Phelipe, unul dintre jucătorii de bază.
Dinamo a învins-o ultima dată pe Poli Iași pe teren propriu în 2020, scor 4-1. Se anunță un duel extrem de complicat, dar sperăm ca Dinamo să iasă învingătoare. Gabriel Moura a fost indisponibil pentru meciul de la Sibiu, rămâne de văzut dacă va fi recuperat pentru această partidă.


În rest, antrenorul echipei noastre, Ovidiu Burcă, nu a anunțat alte probleme de lot.
Rezumatul partidei, pe dinamo1948.ro imediat după fluierul final
.


HAI DINAMO!

Lasă un comentariu