Skip to content Skip to footer

PLAY-OFF. Victorie la Dej!

Susținută de peste 1.500 de suporteri prezenți în tribunele stadionului “Municipal” din Dej, Dinamo București a obținut prima victorie în play-off, scor 3-0 în deplasare cu Unirea Dej, urcând pe locul 4 în clasament, cu 35 de puncte, după Politehnica Iași (44), CSA Steaua (43) și Oțelul Galați (39).

Printr-un joc solid pe terenul celor de la Dej, echipa noastră a marcat de două ori în prima parte a meciului, prin golurile înscrise de Gorka Larrucea (27) și Daniel Iglesias (30).

Ovidiu Burcă a schimbat strategia în repriza a doua, pentru că gazonul nu a arătat foarte bine și a preferat un fotbal direct, fără să apeleze la un joc combinativ, scorul final fiind stabilit în minutul 77 după reușita de colecție a lui Daniel Iglesias.

“E o victorie foarte importantă și vreau să îi felicit pe băieți că au abordat meciul bine, pe un teren dificil, cu o echipă foarte bine organizată din punct de vedere defensiv, cu un antrenor de mare perspectivă, pe care îl apreciez mult. Sunt bucuros, era un moment important pentru noi, trebuia să câștigăm pentru moralul nostru, pentru tot ce înseamnă viitorul echipei în play-off.

Terenul a îngreunat jocul practicat de noi. Pe un astfel de teren trebuie să ai un joc direct, de aceea în repriza a doua am preferat să menținem presiunea sus. Chiar dacă am pierdut mingea, aș fi preferat să o ținem un pic mai mult, dar una peste alta a fost bine. Am fost echipa mai bună, s-a văzut pe teren.

În play-off sunt echipe care au demonstrat pe parcursul acestui sezon că sunt cele mai bune, după părerea mea, iar toate meciurile sunt tari. Întâlnim echipe foarte bine organizate, cu antrenori care au experiență foarte mare. Noi vrem să ne afirmăm și vrem să ne ridicăm la nivelul competiției și la nivelul acestor antrenori cu experiență.

Nu pot să spun că e un meci crucial cu Oțelul, dar e un meci important, contra unei echipe care ne-a bătut în prima parte a campionatului, cu un antrenor foarte bine organizat, cu forță de joc, care în iarnă a transferat jucători importanți la nivelul Ligii 1. Trebuie să ne refacem repede după acest meci și să ajungem la turație maximă la partida cu Galați.

Nu aș vrea să ne gândim la meciul cu Steaua, trebuie să luăm meci cu meci. Pentru noi, oameni din fenomen, jucători, antrenori, trebuie să avem aceeași atitudine, indiferent de adversar. Cu Steaua e o rivalitate istorică, dar mai e până atunci. Mai e un meci cu Oțelul, de care vrem să trecem cu bine”, a declarat antrenorul Ovidiu Burcă la finalul meciului.

Iată, mai jos, caseta meciului:

LIGA 2 / PLAY-OFF / ETAPA 2
Dej, Stadion Municipal, 2 aprilie, 16:00
Unirea Dej vs Dinamo București 0-3 (0-2)
Au marcat: Gorka Larrucea (27), Daniel Iglesias (30, 77)

Unirea Dej: Railean – Dav. Maftei, D. Pop, Buta (Burdeț 46), Gîț – Cătinean (Matiș 34) – Ad. Pop (Vl. Bogdan 34), Al. Militaru (A. Pop 75), Blaj (Chira 34) – Al. Pop (cpt), Cocian
Rezerve: Cl. Chindriș – Roș, Călugăr, Fulga
Antrenor: Dragoș Militaru

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt), Amzăr – Larrucea, Iglesias (D. Irimia 85), N. Roșu (Bena 88) – I. Roșu (Florescu 90), Ghezali (Al. D. Pop 85), Bani (Borcea 85).
Rezerve: Dujmovic – Țîră, Al. Irimia, Șerban
Antrenor: Ovidiu Burcă

Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea)
Asistent 1: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj)
Asistent 2: Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin)
Rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Observator CCA: Dan Jiga (Bistriţa)
Observator FRF: Romeo Malac (Timişoara)