Skip to content Skip to footer

Avancronică. UTA Arad – Dinamo (Etapa 15). Să încheiem turul cu un rezultat pozitiv!

Dinamo se pregătește pentru ultimul meci din acest tur de campionat, un tur în care nu a scos foarte multe puncte, dar speranța rămâne vie. Adversarul nostru de astăzi este UTA Arad, o formație care este antrenată de tehnicianul care ne-a adus ultimul nostru campionat, Mircea Rednic.


Fostul nostru antrenor a cunoscut multe satisfacții atât în tricoul, cât și pe banca echipei noastre, dar astăzi va încerca, cu siguranță, să ne învingă. UTA Arad a rămas în Superligă la finalul sezonului trecut datorită barajului câștigat în fața celor de la Gloria Buzău.


Arădenii au efectuat o schimbare masivă de lot, iar acest lucru s-a văzut în primele etape, atunci când echipa nu a oferit randamentul așteptat. Chiar și așa, Rednic a reușit să scoată echipa din acea perioadă nefastă, iar UTA este neînvinsă în campionat de 6 partide, perioadă în care a obținut 5 rezultate de egalitate și o victorie.
UTA se află cu un loc în fața noastră, pe 14, cu 15 puncte acumulate după 14 meciuri. Dinamo este pe 15, cu 10 puncte. Arădenii au învins-o pe U Craiova 1948 în ultimul meci de campionat, scor 3-2, însă au pierdut în fața Universității Craiova în Cupa României, pe teren propriu, scor 0-1, într-o partidă în care Rednic a folosit mai mulți jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon.


De remarcat faptul că UTA își dispută partidele de pe teren propriu la Oradea în acest final de an, aspect ce ne-ar putea avantaja într-o oarecare măsură. Dinamo traversează o perioadă extrem de dificilă, echipa noastră având 9 meciuri consecutive fără victorie în toate competițiile.


Ultima prestație a reprezentat cu adevărat o dezamăgire, doar un rezultat de egalitate în fața celor de la FC Bihor, echipă din liga a treia, în Cupa României, scor 1-1. Ricardo Grigore a marcat golul echipei noastre în acea partidă.


3 înfrângeri consecutive are Dinamo în campionat pe teren străin, iar partida de astăzi reprezintă o oportunitate pentru ca turul de campionat să fie încheiat cu un rezultat pozitiv. În ultima partidă de campionat, Dinamo a remizat pe teren propriu împotriva Politehnicii Iași, scor 0-0.


19 august reprezintă data ultimei victorii în deplasare din Superligă a echipei noastre, 3-2 pe terenul celor de la Voluntari. Din păcate pentru echipa noastră, Dinamo are cel mai slab atac din Superligă, cu doar 8 goluri marcate în 14 partide.
Ultimul duel direct între Dinamo și UTA Arad a avut loc la București, pe 13 mai 2022, iar rezultatul a fost egal, scor 1-1. Christian Irobiso marca atunci pentru formația noastră. Doar Gabriel Moura, Răzvan Patriche, Ahmed Bani și Antonio Bordușanu se mai regăsesc în lotul lui Dinamo de atunci.


0-0 a fost scorul ultimei partide disputate la Arad între cele două echipe, într-un duel în care Dinamo a avut 2 jucători eliminați, Marco Ehmann și Alexandru Răuță.


Partida din această seară are loc la Oradea, începând cu ora 18:00, iar Dinamo trebuie să obțină un rezultat pozitiv pentru a spera în continuare la îndeplinirea obiectivului. Gabriel Moura a fost accidentat în ultima perioadă, însă rămâne de văzut dacă brazilianul va fi apt pentru această partidă. Un alt jucător indisponibil este Antonio Bordușanu, care a suferit o nouă accidentare gravă, prilej prin care îi urăm însănătoșire grabnică și recuperare cât mai ușoară.


În rest, tehnicianul nostru, Ovidiu Burcă, are restul jucătorilor apți pentru această partidă și el va decide pe care dintre ei îi va utiliza.


Rezumatul partidei, pe dinamo1948.ro imediat după fluierul final.
HAI DINAMO!

Lasă un comentariu