Skip to content Skip to footer

Avancronică. Hermannstadt – Dinamo (Etapa 13). Să repetăm evoluția din primăvară de la Sibiu!

DINAMO BUCUREȘTI: Golubovic – Lucas, Homawoo, Bena – Amzar, Gorka, Roșu N., Ilic, Costin – Abdallah, Gregorio.

Rezerve – Began, Roșu I, Iglesias, Irimia D, Politic, Bani, Patriche, Grigore, Ghezali.

FC HERMANNSTADT: Căbuz – Butean, Găman, Stoica, Medina Etienne – Jipa, Mino, Alhassan, Balaure – Neguț, Paraschiv.

Rezerve – Muțiu, Bejan, Petrescu, Iancu, Murgia, Bucuroiu, Biceanu, Oroian, Fonseca.

Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / A1: Radu Ghinguleac (București) / A2: Bogdan Gheorghe (București) / Arbitru VAR: Radu Petrescu (București) / Arbitru VAR: Alexandru Vodă (Alba Iulia) / R1: Andrei Moroiță (Ploiești) / Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare)

REZUMATUL MECIULUI

Start meci, HAI DINAMO!

Ovidiu Tâlvan, fostul nostru mare jucător, a dat lovitura de start.

Min. 2 – Gol anulat pentru Dinamo! Christian Ilic a executat foarte bine o lovitură liberă, mingea a ricoșat din bară la Goncalo Gregorio, aflat în poziție de offside.

Min. 5 – De la extaz la agonie..Hermannstadt deschide scorul în minutul 5 prin Silviu Balaure, cu un șut puternic din interiorul careului. 1-0 pentru gazde.

Min. 19 – 2-0 pentru Hermannstadt. Alexandru Jipa îl învinge pe Golubovic după o minge deviată de Bena în careu.

Min. 28 – Ocazie mare pentru gazde. Același Jipa șutează din interiorul careului, iar mingea trece puțin pe lângă poarta apărată de Golubovic.

Min. 33 – Prima schimbare la Dinamo. Iese Gorka Larrucea și intră Dennis Politic.

Pauză pe stadionul din Sibiu, 2-0 pentru Hermannstadt.

START în repriza secundă

Min. 46 – Prima schimbare în tabăra sibienilor. Iese Cristian Neguț și intră Gabriel Iancu

Min. 50 – Iancu are o primă ocazie importantă, un șut din interiorul careului, însă Golubovic este la post.

Min. 53 – 3-0 pentru Hermannstadt. Silviu Balaure reușește cel de-al doilea gol în acest meci, cu un șut din interiorul careului, după o minge deviată de Homawoo.

Min. 56 – Ocazie pentru Dinamo! Bena trimite cu capul după o centrare din corner, dar Căbuz respinge.

Min. 59 – Două schimbări la Dinamo. Ies Neluț Roșu și Hakim Abdallah și intră Daniel Iglesias și Ahmed Bani.

Min. 60 – Ocazie pentru Hermannstadt. Daniel Paraschiv șutează din unghi puțin pe lângă poarta lui Golubovic.

Min. 65 – Două schimbări în tabăra gazdelor. Ies Silviu Balaure și Mino Sota și intră Alexandru Oroian și Ionuț Biceanu.

Min. 70 – O nouă schimbare la Dinamo. Iese Goncalo Gregorio și intră Lamine Ghezali.

Min. 72 – Schimbare la Hermannstadt. Iese Ionuț Stoica și intră Florin Bejan.

Min. 76 – Ocazie pentru Dinamo. Lamine Ghezali șutează în plasa laterală din interiorul careului.

Min. 84 – Iese Daniel Paraschiv și intră Ruben Fonseca la Hermannstadt.

Min. 89 – Cartonaș galben pentru Josue Homawoo, după un fault asupra lui Gabriel Iancu.

Min. 90 – 4-0 pentru Hermannstadt. Baba Alhassan înscrie cu un șut puternic din interiorul careului.

FINAL de meci. Înfrângere usturătoare în fața sibienilor.

Știre inițială

Dinamo se pregătește de primul meci în Superligă după pauza generată de meciurile echipelor naționale, iar echipa noastră caută primul succes în campionat după două luni. Revenim pe stadionul unde în primăvară a început o serie de meciuri care ne-a readus în Superligă, așadar avem amintiri plăcute de acolo.
Partida are loc în deplasare, la Sibiu, începând cu ora 17:00, iar suporterii noștri au primit aproximativ 2000 de bilete pe care le-au epuizat. Echipa noastră a întrerupt seria înfrângerilor etapa trecută, în fața lui CFR Cluj, după un rezultat de egalitate consemnat pe Arena Națională, scor 1-1.


Hakim Abdallah “a spart gheața” etapa trecută și a înscris primul gol pentru echipa noastră, care a făcut o primă repriză remarcabilă. Astăzi ne așteaptă, însă, un duel complicat pe terenul celor de la Hermannstadt, echipă aflată pe locul 6, cu 16 puncte acumulate după 12 etape.


Trupa lui Marius Măldărășanu a promovat în anul în care Dinamo a retrogradat și a terminat pe locul 11, deși la un moment dat a fost destul de aproape de pozițiile de play-off. Așadar, este al doilea sezon în Superligă pentru sibieni, care țintesc un loc în primele 6. Precum în cazul celor de la Oțelul Galați, Hermannstadt este o echipă ce obține foarte multe rezultate de egalitate.
3 victorii și 7 rezultate de egalitate are Hermannstadt, înregistrând 5 remize în ultimele 5 partide disputate în toate competițiile.
În schimb, formația noastră are 6 partide consecutive fără victorie în toate competițiile, dar premisele sunt îmbucurătoare după rezultatul de egalitate obținut în fața celor de la CFR Cluj în etapa trecută. Dinamo este pe locul 15, cu 9 puncte acumulate, iar în cazul unui succes va urca pe locul 12, cel puțin temporar.


Ultimul meci disputat între Dinamo și Hermannstadt a avut loc pe terenul nostru, în mai 2021. Reușeam să ne impunem, scor 2-0, grație golurilor marcate de Paul Anton.
De remarcat faptul că niciun jucător din primul 11 de atunci nu se mai regăsește în lotul echipei noastre din prezent. Și sibienii au făcut mai multe schimbări, păstrând doar 2 jucători de atunci din primul 11, Ionuț Stoica și Petrișor Petrescu.
Dinamo a câștigat și ultimul meci jucat pe terenul celor de la Hermannstadt, în ianuarie 2021, grație golurilor marcate de Diego Fabbrini și Adam Nemec.
De altfel, este al 10-lea meci între cele două formații, iar Dinamo a pierdut o singură dată în fața sibienilor, se întâmpla în decembrie 2019.


Daniel Paraschiv este unul dintre jucătorii importanți pe care formația sibiană se bazează. Vârful de 24 de ani a punctat de 6 ori până acum și a fost în angrenajul echipei naționale în trecut.
Hermannstadt a pierdut un singur meci pe teren propriu în acest sezon, în prima etapă în fața campioanei Farul, scor 0-1.
Tehnicianul echipei noastre, Ovidiu Burcă, a anunțat în cadrul conferinței de presă care a precedat această partidă faptul că singurul jucător indisponibil din cauza problemelor medicale este Gabriel Moura. În rest, antrenorul lui Dinamo are tot lotul valid pentru această deplasare.


Revine și Dennis Politic, suspendat în meciul cu CFR Cluj din cauza cumului de cartonașe galbene. Costin Amzăr revine de la Naționala României U21, acolo unde a fost integralist în ambele partide din preliminariile Campionatului European.


Rezumatul partidei, pe dinamo1948.ro imediat după fluierul final!
HAI DINAMO!

Lasă un comentariu