Skip to content Skip to footer

CONTINUĂM ÎMPREUNĂ!

Antrenorul principal Željko Kopić a vorbit astăzi, într-o conferință de presă susținută în cantonamentul de la Săftica, despre viitorul dinamoviștilor în următorul sezon de SuperLigă.  

Tehnicianul croat a analizat tot ce s-a întâmplat în ultimele 6 luni la Dinamo, a anunțat că reunirea lotului este pe 10 iunie și a promis că va îmbunătăţi, din punct de vedere sportiv, situaţia echipei.  
 
Ce a declarat Željko Kopić 

“Aş vrea să vorbesc despre transferurile din iarnă. Prima problemă a fost reprezentată de regulile FRF, de câţi străini putem avea în lot, dar şi cum ne puteam îmbunătăţi echipa. Mulţi jucători români nu au dorit să râmănă, echipa nu era bine poziționată în clasament. Mulţi jucători străini s-au temut să vină din cauza poziţiei în clasament, a faptului că echipa era în insolvenţă sau pentru că nu ştiau prea multe de Superliga. Am avut probleme cu accidentările, presiunea era uriaşă, am primit multe goluri pe final de meci şi am pierdut puncte. Cred că la primul meci din baraj am fost mai buni, am marcat, dar în al doilea meci nu am jucat bine, nu am jucat așa cum Dinamo trebuie să o facă. Totuși am rămas în Superliga şi am meritat acest lucru. Pe viitor va trebui să ofer mai multe minute tinerilor jucători. Vreau să construiesc Dinamo cu mai multe minute pentru tinerii jucători”. 

“Am ştiut unde vin, ştiam ce înseamnă Dinamo, ce club mare este, cât de mulţi oameni trăiesc pentru acest club. Dar după 6 luni când vezi oamenii care vin peste tot, când ai 30.000 de oameni la stadion, înţelegi și simți situaţia mai bine. Am o responsabilitate mare să facem un Dinamo mai bun. Echipa s-a luptat în ultimele sezoane şi nu putem schimba totul peste noapte, dar ne putem asigura că vom progresa”. 

“Vom decide ce jucători vor pleca, cine va rămâne. Facem tot ce putem pentru a pregăti sezonul şi a aduce jucători care pot contribui ca Dinamo să aibă un alt stil”. 

“Din decembrie, de când am venit şi voi jurnaliştii aţi spus că m-a găsit pe Google, am avut o comunicare bună cu Andrei Nicolescu. A trebuie să ia decizii grele, a fost dificil pentru oricine din acest club. El ne susţine pe mine şi pe echipa mea. Este datoria mea să analizez echipa, jucătorii şi ce poziţii trebuie îmbunătăţite. Domnul Nicolescu urmează să vadă dacă este de acord sau nu cu mine”. 

“Velkovski, Pavicic, Milanov, Eddy Gnahoré au venit şi la recomandarea mea. Facem analize, vom vedea cine pleacă şi cine rămâne. Nu avem director sportiv, nu am spus că vreau să fie unul din Croaţia. Nu am discutat cu Dennis Politic, este un jucător sub contract, are potenţial, este un jucător fantastic şi este sub contract cu noi”. 

“Puţină lume a crezut, când am venit, că putem rămâne în Superliga. Dar eu am crezut şi am muncit pentru asta, am dat totul să ating acest scop. Pe viitor, important este să dăm totul ca Dinamo să devină mai bună. Suporterii s-au săturat de situaţia din ultimele sezoane. Respect România, respect Dinamo. Ştiu că o parte din ADN-ul Dinamo trebuie să fie formată din jucători români, dar în final contează calitatea. Dacă vom găsim jucători români cu acest ADN, va fi foarte bine. Ştiu că ţinta noastră este să luptăm pentru primele 6 locuri, dar mai mult oamenii trebuie să simtă că Dinamo devine mai bună, că este pe drumul cel bun”. 

Lasă un comentariu