Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Christian Ilic explică motivul pentru care a ales Dinamo: “A fost foarte ușor să vin aici. M-a convins proiectul”

Christian Ilic (27 de ani) este unul dintre mijlocașii legitimați de Dinamo după ridicarea interdicției la transferuri. Croatul a avut nevoie de o perioadă de timp pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică și a evoluat în 5 partide pentru echipa noastră. Ilic și-a trecut în cont prima realizare la Dinamo în meciul cu CFR Cluj, de pe Arena Națională, atunci când i-a oferit o pasă de gol lui Hakim Abdallah în minutul 10.


Ilic a evoluat de-a lungul carierei pentru echipe precum Hartberg, Motherwell, Lokomotiv Plovdiv sau Doxa.
Ilic a acordat un interviu pentru Dinamo TV în care s-a prezentat fanilor, a menționat ce presupune jocul său, a vorbit despre adaptarea la Dinamo, dar și despre ce l-a determinat să aleagă România.


“În primul rând sunt foarte fericit aici. Despre mine pot spună că sunt o persoană foarte calmă, liniștită, dar dacă pe teren este necesar să fiu gălăgios, pot. În România văd doar lucruri pozitive despre oameni, cultură, mâncare. Dinamo este un club mare, cei din străinătate știu clubul. Pentru mine a fost foarte ușor să vin aici. M-a convins proiectul! Sună foarte bine și vreau să fac diferența, asta m-a convins să vreau să fac parte din Dinamo.


Sincer să fiu, pe teren, nu am resimțit o diferență foarte mare între echipe. Chiar dacă n-am câștigat. Cred că le-am oferit șanse simple de a marca, au fost greșelile noastre. Dacă vom corecta micile erori, va fi bine. Personal, nu văd o diferență mare între Dinamo și celelalte, nu suntem departe. Sunt o echipă nouă, oameni noi, o altă ligă, dar am arătat că jocul nostru poate lucra bine. Nu suntem atât de departe de ele!


Ca mijlocaș vreau să planific înainte ca mingea să vină și sî am jocul deja pregătit pentru acțiune, care va fi următoarea mea mișcare. Jocul meu este despre mentalitate. Burcă vrea să joace un fotbal complet diferit față de toată lumea din România. Este mai concentrat pe minge și posesie. Ni se potrivește acest stil, acesta e stilul de azi”, a precizat Ilic, pentru Dinamo TV.


Voluntari, Petrolul, Rapid, U Craiova 1948 și CFR Cluj sunt echipele împotriva cărora a evoluat Christian Ilic în postura de jucător al lui Dinamo.

Lasă un comentariu