Skip to content Skip to footer

Bine ai venit, Gabriel Glăvan!

Pe Gabi îl cunosc toți dinamoviștii înfocați. A fost o prezență constantă în cadrul clubului în acest sezon competițional, punându-și amprenta decizională în materie de Scouting atât la nivel de jucători propuși la club, cât și Day-to-Day, pentru meciurile noastre din Liga 2. Numirea lui a devenit, de ceva timp, strict o formalitate legală și financiară, clubul fiind în procedură de insolvență. Ne bucură faptul că Gabi este acum, în mod oficial, director sportiv la Dinamo!

 

Gabriel a trecut în CV echipe precum Oțelul Galați și Universitatea Craiova, la care a fost scouter. Mai apoi au urmat:

– FC Voluntari, unde a format și condus un departament de scouting, având 20 persoane în echipa lui. Aici a activat și drept analist video.
– AFC UTA Arad, unde a format și condus departamentul de scouting al echipei, având 40 de persoane în echipa lui. Aici a activat și drept Video și Performance Analyst.
– România U21, unde a fost Video și Performance Analyst.

 

Gabi este și lector în cadrul Licențelor UEFA B, A și PRO unde predă modulul de analiză și scouting, el formând alături de echipa sa inclusiv primul curs dedicat analizei și scouting-ului din România.

 

Ca pregătire, Gabi deține:

– Level 2 în PFSA (Professional Football Scouts Association). Curs finalizat la Manchester în 2017.
– Master în analiza video și scouting. Curs finalizat la FutbolLab în parteneriat cu Universidad Catolica de Avila (Madrid)
– Certificat de Director Sportiv. Curs finalizat în cadrul FOCUS Sports Education.

 

EXCLUSIV pentru Dinamo 1948 București, primele declarații ale lui Gabriel Glăvan după semnarea contractului cu Dinamo, oferite colaboratorului social media Dinamo 1948 București, Andrei Bendeac.

 

(AB – Andrei Bendeac, GG – Gabriel Glăvan)

AB: Bine ai venit la Dinamo! În mod oficial. Toți te cunoaștem de ceva vreme, tu fiind o prezență constantă în cadrul clubului. Cum te simți acum, la numirea oficială?

GG: E greu de descris exact sentimentul. Pe o parte, pare a fi un sentiment de confirmare a unei colaborări pe care deja o am de ceva timp cu toți cei care sunt în cadrul clubui. Pe altă parte e sentimentul unui vis devenit realitate. Sunt 20 de ani de când am început acest drum al educației în domeniu. 20 de ani de speranță și încredere că, la un moment dat, voi ajunge în poziția în care sunt azi, la clubul meu de suflet. Probabil, l-am facut extrem de fericit pe Gabi, cel de la 15 ani, care a început acest drum.

AB: Ce planuri ai pentru sezonul competițional 2023-24 din Superliga?

GG: Planurile pentru acest sezon sunt de a forma, împreună cu toți colegii mei din club, un ambient de performanță, în care toată lumea să simtă că au un suport real în ceea ce privește departamentul sportiv. Sigur, ne dorim o performanță cât mai bună din punct de vedere competițional, dar cred că este nevoie de ceva timp pentru a funcționa la capacitate maximă.

AB: Ce obiective ți-ai setat, din punct de vedere sportiv, pentru viitorul apropiat, dar și pe o perioadă de mai mulți ani?

GG: Cred că succesul în următorul an va putea fi definit de cultura organizațională pe care o vom defini. Îmi doresc dezvoltarea departamentului pe anumite principii, de educație, comunicare, colaborare, respect pentru meserie si susținere. Punctual, îmi doresc dezvoltarea a cinci departamente: scouting, analiză video, analiză de date, dezvoltare jucători și performanță. Probabil departamentul de scouting deja funcționează, în mod neoficial, pentru că asta a fost aria mea de expertiză principală, alături de analiză, dar există nevoia, în cadrul unui club, de a acorda o atenție sporită și altor factori ce țin de dezvoltare.

AB: Ce mesaj ai pentru suporterii dinamoviști?

GG: Știu cât de important este acest club pentru suporteri. Acești oameni au făcut niște eforturi foarte mari pentru echipă, au format o comunitate unică în România. Plecând de la coregrafiile minunate, până la suportul financiar acordat clubului, s-au ridicat la un nivel care obligă partea sportivă să se dezvolte în așa fel încât să oferim niște motive de bucurie pe care le merită. Lucrurile au nevoie de timp, dar, cu pașii corecți, vom ajunge, din nou, acolo unde am mai fost și vom mai fi.