Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avancronică. Dinamo București – CFR Cluj (Etapa 12). Pentru Cătălin!

DINAMO BUCUREȘTI: Golubovic – Bena, Patriche, Lucas – Amzar, Ilic, Roșu N, Iglesias, Costin – Goncalo, Abdallah.

Rezerve – Began, Roșu I, Țîră, Bordușanu, Bani, Giafer, Grigore, Irimia A, Ghezali.

CFR Cluj: Sava – Malico, Morgan, Ajeti, Kresic, Mogos – Muhar, Cvek, Deac – Otele, Bîrligea

Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Ilie, Lucaci, Filip, Fica, Jefte, Mihai, Juricic

Dinamo o întâlnește astăzi pe CFR Cluj, echipă ce a dominat fotbalul românesc în ultimii ani, câștigând 5 din ultimele 6 campionate. Partida are loc pe Arena Națională din București, începând cu ora 21:30.


Duelul este cu atât mai important cu cât zilele acestea s-au împlinit 23 de ani de la trecerea în neființă a Unicului Căpitan, Cătălin Hîldan, iar suporterii dinamoviști au fost rugați prin intermediul paginii oficiale să fie prezenți pe stadion cu cel puțin 30 de minute înainte de startul partidei, întrucât clubul îl va omagia printr-un tribut.


Echipa noastră nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere al rezultatelor. Dinamo este doar pe locul 15 după 11 meciuri, cu 8 puncte acumulate, iar în cazul unui succes, o va egala pe Poli Iași, ocupanta locului 13. Partida se anunță extrem de dificilă în contextul în care întâlnim formația de pe locul 2, cu 25 de puncte după 11 etape.


Odată cu plecarea lui Dan Petrescu, clujenii și-au schimbat radical stilul de joc sub comanda lui Andrea Mandorlini. CFR are al treilea atac al Superligii, cu 24 de goluri, dovada faptului că vom înfrunta o formație foarte ofensivă. Mai mult decât atât, clujenii au și o apărare solidă, care a primit 11 goluri în acest sezon.


În schimb, lucrurile nu au funcționat foarte bine în apărarea noastră și am primit 19 goluri, iar atacul suferă și el momentan. Dinamo a marcat de 7 ori în acest sezon.
Dacă noi avem 5 meciuri consecutive fără victorie în toate competițiile, CFR vine după 3 victorii consecutive în Cupa României și campionat.
Dinamo a pierdut la Galați cu 1-0, iar Quentin Bena a fost schimbat în minutul 67 de Iulian Roșu. Francezul a acuzat probleme la genunchi, însă, conform colegilor de la Radio Dinamo 1948, el va putea evolua astăzi.


Ahmed Bani nu a fost în lot cu Oțelul, însă mijlocașul este apt de joc pentru meciul cu CFR Cluj. Rămâne de văzut dacă antrenorul nostru, Ovidiu Burcă, se va baza pe serviciile sale.
Costin Amzăr revine și el după ce a fost suspendat în meciul cu gălățenii. Ca absențe, Ovidiu Burcă nu se va putea baza pe Dennis Politic, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Situații neclare sunt și în cazul lui Josue Homawoo și Christian Ilic, accidentați ușor.


De cealaltă parte, CFR Cluj a învins-o pe Sepsi cu 3-0 într-o restanță. Cristian Manea, Ermal Krasniqi și Bel Durel Avounou nu au fost integrați în lot și vom vedea dacă Mandorlini va conta pe serviciile lor în meciul cu Dinamo.
Grecul Panagiotis Tachtsidis a suferit o accidentare în meciul cu covăsnenii și este incert pentru partida de pe Arena Națională.
Ultimul meci direct dintre Dinamo și CFR Cluj a avut loc pe 6 martie 2022, atunci când clujenii s-au impus cu 4-1 pe teren propriu. Din primul 11 de atunci, doar Gabriel Moura mai face parte din lotul nostru. Amzar, Bani, Borcea, Bordușanu și Giafer au fost rezerve.


Dinamo nu a mai învins-o pe CFR Cluj din 2017, într-un meci din play-off-ul Ligii 1. Nemec și Rivaldinho marcau atunci pentru echipa noastră și sperăm ca ai noștri să obțină un nou succes astăzi.
Rezumatul partidei, pe dinamo1948.ro imediat după fluierul final!
HAI DINAMO!

Lasă un comentariu