Skip to content Skip to footer

Despre abonamente, Plusuri și minusuri

În ultimele zile, mai mulți abonați din sezonul 2023-2024 și-au reînnoit abonamentele. Nucleul unei galerii de legendă continuă să scrie cea mai frumoasă istorie.

“Plusurile” fundamentale ale acestui moment sunt reprezentate de interesul uriaș al suporterilor pentru noul sezon și de asumarea unei reale responsabilități pentru destinul clubului. Suporterul dinamovist se implică, își spune opinia, luptă decent și ferm pentru ceea ce crede. Acest tip de participare responsabilă este, probabil, un fenomen singular pe plan intern.

“Minusurile”, nemulțumirile referitoare la abonamente, se concentrează majoritar în două direcțîi: realocarea unor abonamente și limitarea ofertei actuale doar la sezonul regular. Pe scurt și transparent despre fiecare:

Relocarea a fost determinată de necesitatea, semnalată de Jandarmerie, de a institui o „zonă de siguranță” între galeria oaspete, amplasată la peluza sud a stadionului, și grupurile organizate de suporteri ai clubului gazdă, situați la tribună a 2-a (Peluza Sud Dinamo). În aceste condiții, Clubul a trebuit să aloce locuri pentru aceste grupuri spre centrul tribunei, situație care a determinat și relocarea unor abonați din zona respectivă. Situatii punctuale, oarecum similare, au aparut si la Tribuna 1. A existat, așadar, o cauza obiectivă care a impus aceste modificări din rațiuni de siguranță. Clubul înțelege și respectă dorința legitimă a abonaților de a păstra locurile din sezonul precedent și a făcut exclusiv modificările strict necesare.

Limitarea ofertei de abonamente pentru sezonul regular a avut două argumente obiective: i. diferența de număr de meciuri disputate în play-out și play-off. Clubul a considerat că este corect să raporteze tariful abonamentelor la numărul cert de meciuri, cele din sezonul regular. ii. pentru a doua parte a campionatului, abonații din sezonul regular vor beneficia, așa cum este firesc, de tarife reduse.

Argumentele sunt obiective dar, cu siguranță, pot fi combătute. Orice abordare este perfectibilă. Opțiunea Clubului a fost să ia toată măsurile necesare pentru a asigura omologarea conform standardelor actuale de securitate și de a stabili tarifele abonamentelor prin raportare onestă la numărul cert de meciuri.

Orice feedback de la suporteri este absolut vital. Disputele din interiorul unei familii nu sunt doar inerente, dar și foarte necesare. Fără o dezbatere internă reală nu poate exista progres.

Totodată, pentru a oferi o arie cât mai largă de opțiuni abonaților care au fost relocați, s-a decis ca cei care nu-și doresc să păstreze locurile repartizare automat să-și poată alege personal orice alt loc dintre cele disponibile.

În acest sens, în intervalul 25 iunie – 27 iunie, ora 20.00, toți abonații din sezonul 2023-2024 la Tribuna 2, Tribuna 1 și VIP vor primi, pe mail, un link unic cu toate locurile disponibile. Inclusiv cei care au achiziționat deja un abonament pentru noul sezon vor avea posibilitatea de a returna locul care le-a fost repartizat și de a face o altă opțiune din locurile disponibile.

Sesiunea de abonare generală va fi disponibilă începând cu data de 28.06.2024! 

Lasă un comentariu