Skip to content Skip to footer

BURCĂ: “Un duș rece”

Antrenorul Ovidiu Burcă a declarat că înfrângerea suferită în meciul de play-off cu CSA Steaua reprezintă un duș rece pentru Dinamo și, cu siguranță, îi va face bine echipei în următoarele partide.

“Pentru noi, astăzi, a fost un duș rece. Vă aduceți aminte de unde pornisem astă vară, când toată lumea spunea că o să retrogradăm. Am ajuns înainte de meciul ăsta ca toată lumea să considere că avem cel mai bun joc, că suntem favoriți direcți la promovare. Eu cred că e un duș rece care ne face bine. Pe unii ne pune cu picioarele pe pământ. Nu cred că am făcut un meci rău. Nu cred că asta a fost motivul, dar am trecut dintr-o extremă în cealaltă și, uneori, înfrângerile astea vin bine. Chiar dacă nu la momentul la care trebuia și nu în contextul în care trebuia să vină.
Echipa a crescut foarte bine ca joc, ca spirit, ca omogenitate în ultimul timp. Dar sunt anumiți pași peste care nu poți să treci. E nevoie de răbdare să construiești o echipă, iar astfel de meciuri, cu astfel de atmosferă deocamdată înveți să le gestionezi cum trebuie. Am făcut progrese foarte mari, de astă vară, de când am început. Însă nu schimbă cu nimic datele problemei această înfrângere. E o înfrângere din care trebuie să tragem anumite învățăminte, trebuie să ținem capul sus și să mergem să ne luptăm până la final”, a spus Burcă.

Iată, mai jos, ce a subliniat Ovidiu Burcă:

“Am făcut două greșeli care la nivelul ăsta te costă foarte mult. A doua repriză a fost una mult mai bună, mai consistentă, am controlat jocul, am avut ocazii, până la momentul eliminării lui Patriche. Rămâne un stâlp al nostru, e un jucător care ne-a ajutat foarte mult și care ne va ajuta în continuare”.

“Nu o să mă vedeți niciodată intrând în hora asta a fotbalului românesc de a arăta arbitrajul cu degetul, încerc să stau departe de lucrurile astea, încerc să mă gândesc doar la ceea ce nu a funcționat astăzi. Legat de arbitraj, eu ce pot să fac? Doar să mă duc după meci să le întind mâna sau să nu o fac. Astăzi nu am făcut-o. Dar, avem atât de mulți specialiști, oameni care pot analiza”.

“Steaua nu va avea drept de promovare în acest an! Iar ceea ce s-a întâmplat în această săptămână, cu această inițiativă de lege, care, din perspectiva cetățeanului român, care sunt, este strigător la cer. Nu cred că Steaua și acești suporteri au nevoie de astfel de legi. Acest proiect a început odată cu proiectul Rapidului, când eu eram acolo. Eu nu cred că în 6 ani nu s-a găsit o formă juridică, legală, prin care să se poată finanța această echipă. Să vii astăzi să schimbi legi, să modifici legi și, tocmai, în săptămâna asta, mi se pare cel puțin straniu. Dar, încă o dată, dacă acest lucru se va întâmpla… Eu nu cred că această lege va trece de Curtea Constituțională. Cred că în plin sezon oricum nu se pot schimba lucrurile. Iar promulgarea acestei legi-fantomă cred că va dura. Faptul că această inițiativă de lege a venit în această săptămână le-a dat un stimul atât fanilor, cât și jucătorilor. Este o concurență neloială. Toată lumea vorbește despre implicarea Statului și că dacă nu ar fi existat susținerea Statului român în sportul românesc, sportul românesc ar fi murit. E un măr otrăvit pe care-l oferim sportului românesc. Statul este cel mai prost manager și știți foarte bine lucrul ăsta. Avem 90 la sută din cluburile din România finanțate din bani publici. S-ar putea ca eu să fi închis ușa”.