Skip to content Skip to footer

BURCĂ: “Nu am renunțat niciodată”

Ovidiu Burcă a reușit aproape imposibilul la prima experiență ca antrenor în Liga 2. Într-un sezon complicat, în care Dinamo se afla pe locul 16 după 7 etape, Ovidiu Burcă a reușit să gestioneze situația ca un manager de top, să își motiveze jucătorii, să treacă și peste interdicția la transferuri și să ducă echipa în Superliga după un baraj jucat contra unui adversar de prima divizie.

“Este o seară minunată. Este una dintre cele mai frumoase înfrângeri din viața mea. E minunat! Astăzi a fost un meci așa cum a fost anul întreg. Am trecut prin toate stările. Cel mai important este că nu am renunțat niciodată. La fel cum a fost întregul sezon. A fost un carusel de evenimente, dar cel mai important este că băieții aceștia nu au cedat niciodată, au fost fantastici. Cum i-am găsit și cum am terminat, a fost un parcurs, a fost o excursie fantastică. Dacă nu crezi, miracolele nu se întâmplă. Atunci când este atât de greu, când reușești așa ceva, bucuria este imensă. Sunt fericit în primul rând pentru suporteri, pentru că au fost ani de zile în care s-au chinuit, au venit la stadion, au plecat acasă dezamăgiți, s-au întors, au susținut financiar clubul și nu au renunțat niciodată. La fel am făcut și noi. A fost ceva în adâncul sufletului nostru care ne-a făcut să credem că putem să reușim. A fost greu, dar odată ce am găsit conexiunea cu suporterii s-a creat magie. Au fost meciuri fantastice, au fost meciuri mai puțin reușite, dar nu am cedat niciodată”, a declarat Ovidiu Burcă la flash-interviul de după promovare.

Antrenorul dinamovist a vorbit și despre ambiția sa de a demonstra că se poate reușit și altfel în fotbalul românesc. “Înainte am spus să nu sărbătorim nimic, pentru că în fotbal e posibil orice. Astăzi a fost o partidă complicată. La 2-0 am încercat să rămân calm, să văd ce am de făcut, dar a fost greu începutul primei reprize, la fel și cel al reprizei a doua. Mă felicit până la urmă și pe mine, pentru că și eu am trecut prin foarte multe ca să ajung aici. În 2013, când am terminat fotbalul ca jucător, am zis că aș vrea să ofer ceva fotbalului românesc, m-am încăpățânat să cred în niște lucruri pentru care unii m-au condamnat, au spus că așa ceva nu se poate aplica în fotbalul românesc. M-am ambiționat să cred în valorile și în principiile mele de viață și de fotbal, de sport”, a mai spus Burcă.