BURCĂ: “Este o energie extraordinară la echipă”

Antrenorul Ovidiu Burcă s-a declarat mulțumit de atitudinea jucătorilor dinamoviști în meciul cu FC U Craiova 1948 (scor 0-0 în Cupa României) și a subliniat că echipa este pe un drum bun, chiar dacă nu a reușit să obțină toate cele trei puncte contra oltenilor.

“Știm foarte bine de unde am plecat, știm unde vrem să ajungem, dar trebuie să fim realiști. Eu cred că am făcut un meci bun, solid. De foarte multe ori apreciez mai mult un jucător care stă pe bancă, strânge din dinți și atunci când apelez la el o face la cel mai bun nivel. Este o energie extraordinară la echipă. Am reușit să creăm, într-un timp scurt, un ambient extraordinar, în care toată lumea este apreciată.
Pentru noi contează de la meci la meci să facem progres. Antrenamentele sunt mult mai specifice pe ce vrem noi să scoatem din organizarea tactică, ne cunoaștem mult mai bine, interacțiunea este mult mai prietenoasă și cred că suntem pe un drum bun. Cred că avem un lot care să ne permită să mergem pe ambele fronturi, Cupă și campionat. Au fost jucători care m-au mulțumit, în primul rând ca atitudine. Fiindcă de aici pornim, de la atitudine, de la agresivitate, de la a avea curaj.
Noi, în vestiar, avem setate obiectivele noastre. După perioada în care ne-am tatonat, ne-am cunoscut, am avut o zi în care ne-am setat niște obiective. Nu vi le voi spune acum, dar noi știm foarte clar unde vrem să ajungem. La începutul sezonului, nimeni nu putea să vorbească de niște obiective clare. Pentru mine cel puțin, în seara asta, cei care au intrat în teren cu pasiune, curaj, bună organizare, au făcut-o la cel mai bun nivel”, a spus Burcă la întâlnirea cu reprezentanții mass-media.

0-0 cu FC U Craiova 1948 în Cupa României a fost al treilea meci disputat în acest sezon competițional, pe teren propriu, pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu, după 1-0 cu Unirea Slobozia (gol Alexandru Pop) și 1-0 cu Ripensia Timișoara (gol Patriche), ambele în Liga 2. “Au fost atâtea discuții să mergem pe Arc. Cred că cineva nu-și dorește ca Dinamo să joace pe acel teren. Alte variante nu prea avem. Pe Dinamo, suprafața de teren a fost afectată destul de tare. La Giurgiu n-am pierdut, ne poartă noroc. Este puțin departe de oraș, dar cu oamenii care vin aici simțim că există o conexiune, chiar dacă suntem în Liga 2”, a încheiat Ovidiu Burcă.

DESPRE DINAMO

Dinamo este prima echipă din România care s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (ediţia 1983-1984) şi în semifinalele Cupei Cupelor (ediţia 1989-1990).

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Și fii la curent cu cele mai importante știri despre Dinamo.

CONTACT