BURCĂ: “E nevoie de mai multă liniște pentru a putea să construim viitorul clubului”

Antrenorul principal Ovidiu Burcă a remarcat evoluția dinamoviștilor în primele 30 de minute ale partidei de la Buzău, cu Unirea Slobozia, însă nu a trecut cu vederea faptul că echipa a fost egalată și a terminat meciul cu trei jucători eliminați. “Vreau să îi felicit pe băieți pentru spiritul de care au dat dovadă, pentru că au luptat până la final, am avut și un penalty pe care l-am ratat și un gol valabil anulat, dar nu mai contează. Mai important e că trebuie să discutăm serios, pentru că în astfel de meciuri, pe care le controlezi, pe care le ai în mână, nu ai voie să iei cartonașe roșii sau să faci greșeli cum am făcut. O pun pe seama imaturității, că trec printr-un proces de învățare. Trebuie să învățăm și lucrurile acestea. Dincolo de asta, referitor la aspectele pozitive, cred că până să luăm cartonașul roșu, am făcut un meci extrem de bun, cred că am marcat patru goluri dintre care unul ne-a fost anulat, controlam spațiile, controlam posesia, doar că fotbalul e făcut din momente, iar un moment schimbă meciul. Lucrul cel mai rău e că am jucători care nu vor juca în primul meci din 2023. Eu am trecut prin aceste lucruri, iar perioada de pregătire e groaznică, știi că antrenorul nu contează pe tine în prima etapă, nu face calcule cu tine, deci pentru ei va fi o perioadă neplăcută. La fel și pentru noi, pentru că sunt jucători pe care contam, dar va trebui să găsim soluții”, a declarat Burcă. “Eu nu comentez arbitrajele, nu o fac niciodată. Cred că a fost un pic de tensiune, e normal, însă cred că a fost un meci frumos până la final. Erorile de arbitraj sunt la Liga 2, așa cum sunt și erorile tehnice la jucători. Sunt și ei oameni, greșesc, probabil că va veni VAR-ul și la Liga 2 sau poate că vom merge noi la Liga 1, unde e VAR. Atunci, eroarea umană va dispărea într-o proporție mai mare”, a adăugat Burcă.

Tehnicianul dinamovist a vorbit și despre viitorul clubului în perioada următoare. “Vine această pauză, trebuie să ne așezăm puțin. De unde am pornit și unde am ajuns, cred că e un progres important pentru noi. Așteptăm să se așeze lucrurile și din punct de vedere administrativ și vom face un plan pe termen mediu și lung, coerent, în liniște, pentru că a fost foarte greu, au fost lucruri făcute din mers. Cumva ne-am stabilizat, dar e nevoie de mai multă liniște pentru a putea să construim viitorul clubului. Să sperăm că vineri se va da decizia așteptată de toată lumea, iar de acolo vom vedea ce soluții se vor găsi. Noi am făcut un plan de la săptămână la săptămână, am avut un management de criză, nu am putut să planificăm nimic pe termen mediu-lung. Odată cu liniștea care sperăm să vină, putem să planificăm și sportiv. Eu cred că avem capacitatea de a găsi soluții, e foarte important ca toată nebunia din ultimii ani să se așeze, să vină oameni serioși lângă club”, a încheiat Ovidiu Burcă.

DESPRE DINAMO

Dinamo este prima echipă din România care s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (ediţia 1983-1984) şi în semifinalele Cupei Cupelor (ediţia 1989-1990).

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Și fii la curent cu cele mai importante știri despre Dinamo.

CONTACT